Helstar - Nosferatu

Nέες και παλαιότερες κυκλοφορίες.

Helstar - Nosferatu

Δημοσίευσηαπό poweras στις: Σάβ Μάιος 24, 2008 10:19 am

Εικόνα

Tracklist :

1. Rhapsody in Black
2 .Baptized in Blood
3. To Sleep, Per Chance to Scream
4. Harker's Tale (Mass of Death)
5. Perseverence and Desperation
6. The Curse Has Passed Away
7. Benediction
8. Harsh Reality
9. Swirling Madness
10. Von Am Lebem Desto Strum
11. Aieliaria and Everonn

To Nosferatu ειναι για μενα ο πιο ολοκληρωμενος δισκος τεχνικου power των σπουδαιων metallers Helstar. Θεωρειται απο πολλους κιθαριστικο μνημειο.(οπως δηλωνει και ο κιθαριsτας Larry Barragan
Larry Barragan: Για μένα το αγαπημένο μου album θα είναι πάντα το “Nosferatu”. Θεωρώ ότι εκεί έφτασα στο προσωπικό μου απόγειο, τόσο στη σύνθεση όσο και στο παίξιμο)Και οχι αδικα,μιας και τα riffs-λεπιδες,τα hooks,τα κοψιματα,τα καταιγιστικα solos και οι πανεμορφες lead μελωδιες (βλεπε perseverance and desperation) κυριαρχουν απολυτα,και σε συνδυασμο με τα χαρακτηριστικα φωνητικα του Rivera ανεβαζουν την ποιοτητα της κυκλοφοριας στα υψη..Να προσθεσω ακομα οτι μπορει ο δισκος να ειναι πολυ τεχνικος και αρα δυσκολος στο αυτι,αρα παρολα αυτα σε κερδιζει με την πρωτη ακροαση αν εισαι οπαδος του ιδιωματος..Απο το εναρκτηριο riff του baptized in blood μεχρι και τις outro melodies του aieliaria and everonn απολαμβανεις kai κοπανισαι..
Οι Ηelstar επηρεασαν πολλες μπαντες.Ενδεικτικα θα μπορουσα να αναφερω Destiny's End,New Eden,Onward,Crescent Shield....

Επισης να απαντησω και σε ενα σχολιο του rbrigade σε αλλο τοπικ που ελεγε για την τεχνικη των helstar..
η τεχνικη στις κιθαρες δν παραγκωνιζε τις μελωδιες οπως αναφερεις..μπορει να υπαρχουν κοφτερα riffs,αλλα υπαρχουν και σε μεγαλη δοση πολλες κιθαριστικες αρμονιες,μελωδικα solos και αρκετες διασπαρτες lead μελωδιες...
find hope from the voice within
Άβαταρ μέλους
poweras
Armed and Dangerous

Re: Helstar - Nosferatu

Δημοσίευσηαπό Dark Dominion στις: Σάβ Μάιος 24, 2008 4:16 pm

Πολύ μεγάλος δίσκος. Απίστευτη τεχνική, επιθετικότητα, μελωδίες, καταπληκτικά lead και solos από τους κιθαρίστες, και φυσικά τεράστιες ερμηνείες από τον Rivera.
Jackson: Hathor was the Egyptian goddess of fertility, inebriety, and music.
O'Neill: Sex, drugs, and rock and roll?

http://metalreviewsgr.blogspot.com
Άβαταρ μέλους
Dark Dominion
The Grave Digger

Δημοσίευσηαπό rawforce στις: Σάβ Μάιος 24, 2008 4:29 pm

Συμφωνω φυσικα!Δισκαρος με τα ολα του..τα ειπατε δεν εχω κατι να προσθεσω! :D
Never Say Goodbye..
Άβαταρ μέλους
rawforce
Moderator

Δημοσίευσηαπό rbrigade στις: Κυρ Μάιος 25, 2008 3:07 am

poweras έγραψε:Οι Ηelstar επηρεασαν πολλες μπαντες.Ενδεικτικα θα μπορουσα να αναφερω Destiny's End,New Eden,Onward,Crescent Shield....

Επισης να απαντησω και σε ενα σχολιο του rbrigade σε αλλο τοπικ που ελεγε για την τεχνικη των helstar..
η τεχνικη στις κιθαρες δν παραγκωνιζε τις μελωδιες οπως αναφερεις..μπορει να υπαρχουν κοφτερα riffs,αλλα υπαρχουν και σε μεγαλη δοση πολλες κιθαριστικες αρμονιες,μελωδικα solos και αρκετες διασπαρτες lead μελωδιες...

έλεγα να μην απαντήσω στο θεματάκι αυτό, μιας και θεωρώ το Nosferatu το πιο τρανταχτό παράδειγμα της ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ των Helstar να γράψουν καλά κομμάτια. Αλλά μιας και με θυμήθηκε ο φίλος poweras σχολιαζω και γω:

Δεν αμφιβάλω καθόλου ότι οι τύποι είναι παιχταράδες, ότι ο δίσκος είναι γεμάτος κιθαρες με ενδιαφέροντα σημεία κτλ. Εγώ όμως δεν βρίσκω ούτε μιά καλή σύνθεση μέσα στον δίσκο. Δεν βρίσκω ούτε μία υποφερτη φωνητική μελωδία. Γιατί τον δίσκο δεν τον κάνουν μόνο οι κιθάρες, τον κάνουν και τα φωνητικά. και προσωπικά εμένα με ενδιαφέρου πιο πολύ οι φωνητικές μελωδίες ενός κομματιού (αλλά φυσικά άλλος μπορεί να ενδιαφέρεται πιο πολύ για τις κιθάρες). Δεν βλέπω να λες πολλά για το θέμα φωνητικά και θεωρώ ότι έστω και εν μέρει αυτό μου δίνει δίκιο. Επίτηδες στην παράθεση περιέλαβα και την λίστα με τα συγκροτηματα. Αν αθροίσεις τα μέλη όλων αυτών των συγκροτημάτων ζήτημα είναι αν θα βγουν καμια δεκαριά, αφού οι μισοι σχεδόν είναι κοινοι :mrgreen:
Το πρόβλημα δεν είναι ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μόνο το 10% του εγκεφάλου τους, αλλά ότι 90% των ανθρώπων δεν τον χρησιμοποιούν καθόλου.
Άβαταρ μέλους
rbrigade
The Grave Digger

Δημοσίευσηαπό Asgardlord στις: Κυρ Μάιος 25, 2008 10:38 am

Για μένα ο ορισμός της τελειότητας! Να προσθέσω ότι εκτός απο τις κιθάρες, παρανοικά είναι και τα ρυθμικά μέρη, ειδικά στα drums τα κοψίματα είναι απίστευτα! Επίσης ο τρόπος που εντάσσουν τις κλασσικότροπες μελωδίες και τις κάνουν κτήμα τους είναι μοναδικός! Διαφωνώ φυσικά με τον φίλο Γιάννη! Μια σύνθεση δεν χρειάζεται να είναι πιασάρικη για να είναι καλή, αν και εδω πέρα υπάρχουν βέβαια αρκετές τέτοιες, θυμάμαι όταν πρωτοάκουσα το Nosferatu, το Baptised in Blood αρνιόταν πεισματικά να βγει απο το κεφάλι μου, τόση ψύχωση είχα πάθει με το συγκεκριμένο κομμάτι! Και φυσικά ο Riverα όπου εμφανίζεται εκτοξεύει την αξία ενός δίσκου στην στρατόσφαιρα, πόσο μάλλον εδώ που είναι άκρως οπερετικός σε κάποια τραγούδια!

Ασύλληπτη κυκλοφορία απο κάθε άποψη, 7 χρόνια το ακούω και συνέχεια ανακαλύπτω νέα στοιχεία!
Nothing to give to the sacrifice, nothing to sell but a warrior's farewell
Άβαταρ μέλους
Asgardlord
Birth of a Hero

Δημοσίευσηαπό poweras στις: Κυρ Μάιος 25, 2008 11:13 am

rbrigade έγραψε:
poweras έγραψε:Οι Ηelstar επηρεασαν πολλες μπαντες.Ενδεικτικα θα μπορουσα να αναφερω Destiny's End,New Eden,Onward,Crescent Shield....

έλεγα να μην απαντήσω στο θεματάκι αυτό, μιας και θεωρώ το Nosferatu το πιο τρανταχτό παράδειγμα της ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ των Helstar να γράψουν καλά κομμάτια. Αλλά μιας και με θυμήθηκε ο φίλος poweras σχολιαζω και γω:

Δεν αμφιβάλω καθόλου ότι οι τύποι είναι παιχταράδες, ότι ο δίσκος είναι γεμάτος κιθαρες με ενδιαφέροντα σημεία κτλ. Εγώ όμως δεν βρίσκω ούτε μιά καλή σύνθεση μέσα στον δίσκο. Δεν βρίσκω ούτε μία υποφερτη φωνητική μελωδία. Γιατί τον δίσκο δεν τον κάνουν μόνο οι κιθάρες, τον κάνουν και τα φωνητικά. και προσωπικά εμένα με ενδιαφέρου πιο πολύ οι φωνητικές μελωδίες ενός κομματιού (αλλά φυσικά άλλος μπορεί να ενδιαφέρεται πιο πολύ για τις κιθάρες). Δεν βλέπω να λες πολλά για το θέμα φωνητικά και θεωρώ ότι έστω και εν μέρει αυτό μου δίνει δίκιο. Επίτηδες στην παράθεση περιέλαβα και την λίστα με τα συγκροτηματα. Αν αθροίσεις τα μέλη όλων αυτών των συγκροτημάτων ζήτημα είναι αν θα βγουν καμια δεκαριά, αφού οι μισοι σχεδόν είναι κοινοι :mrgreen:

καταλαβαινω το σκεπτικο σου..εγω προσωπικα θεωρω τον rivera αξιολογο ερμηνευτη...δν αναφερθηκα σε αυτο γιατι πιστευω οτι ακομα και τα φωνητικα τα επισκιαζουν οι κιθαρες στο συγκεκριμενο δισκο...αφου εσενα τα φωνητικα του rivera σε απωθουν(η χροια οντως μπορει να φαινεται ενοχλητικη σε μερικους),λογικα ειναι να σχηματιζεις αρνητικη αποψη για το nosferatu,και κατ' επεκταση για ολους τους δισκους που τραγουδαει ο rivera,αφου σε ενδιαφερουν πιο πολυ τα φωνητικα.....
Άβαταρ μέλους
poweras
Armed and Dangerous

Δημοσίευσηαπό Crimson Angel στις: Κυρ Μάιος 25, 2008 12:45 pm

Πολύ ωραίο άλμπουμ. Ακολουθεί όμως στην προτίμηση μου τον προκάτοχο του A Distant Thunder.
Άβαταρ μέλους
Crimson Angel
Inspirator

Δημοσίευσηαπό heart of a screamer στις: Κυρ Μάιος 25, 2008 2:00 pm

Απόλυτο άλμπουμ. Προσωπικά δεν μου είχε κάνει το κλικ με το πρώτο άκουσμα όπως τα Distant Thunder και Remnants of War αλλά στη συνέχεια έγινε από τους αγαπημένους μου δίσκους ever. Οι κιθάρες των Barragan-Corbin είναι απίστευτες, το rhytm section εκπληκτικό, ενώ ο Rivera είναι απλά θεός.
Άβαταρ μέλους
heart of a screamer
Freedom's Rise

Δημοσίευσηαπό Metal_Warrior στις: Κυρ Μάιος 25, 2008 2:04 pm

Το αγαπημένο μου Helstar. Πολύ μεγάλο άλμπουμ
No Fate. Only the Power of Will.
Άβαταρ μέλους
Metal_Warrior
The Grave Digger

Δημοσίευσηαπό elric στις: Κυρ Μάιος 25, 2008 2:57 pm

Το πρώτο άλμπουμ που άκουσα από αυτούς...μετά κόλλησα!Εκπληκτικό!
Blood and fire,death and hate,your body i will desecrate,dogs and vultures eat your flesh,the hall of Hades waits...
Άβαταρ μέλους
elric
Birth of a Hero

Δημοσίευσηαπό rbrigade στις: Δευτ Μάιος 26, 2008 3:08 am

Το πρόβλημα μου με τον Rivera δεν είναι η χροιά του, ίσα ίσα. Και η εκφορά του μου αρέσει και αυτός ο επιβλητικός στόμφος. Αλλά ρε γαμώτο όλες οι φωνητικές γραμμές που τραγουδάει είναι αποτυχία. Δεν έχουν μελωδία ουσιαστικά.
Το πρόβλημα δεν είναι ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μόνο το 10% του εγκεφάλου τους, αλλά ότι 90% των ανθρώπων δεν τον χρησιμοποιούν καθόλου.
Άβαταρ μέλους
rbrigade
The Grave Digger

Δημοσίευσηαπό TRAMPAKOULAS στις: Τετ Μάιος 28, 2008 4:07 pm

γιγαντιαίος δίσκος. έχει μέσα ριφφς και υλικό γιά δέκα δίσκους που λέει και ο φίλος μου ο πέτρος. το αρχικό μου κόλλημα ήταν το swirling madness με τον φρενήρη ρυθμό του και το παρανοικό μπάσο αλλά τώρα πιά το βάζω και παίζει από την αρχή μέχρι το τέλος. εικόνισμα πάνω από το προσκεφάλι μου μαζί με δίσκους τύπου πρώτο Syris και Zions Abyss
No one can escape me, on Black Death I ride
Άβαταρ μέλους
TRAMPAKOULAS
Warlord of Mars

Δημοσίευσηαπό poweras στις: Παρ Μάιος 30, 2008 2:51 pm

TRAMPAKOULAS έγραψε:γιγαντιαίος δίσκος. έχει μέσα ριφφς και υλικό γιά δέκα δίσκους που λέει και ο φίλος μου ο πέτρος. το αρχικό μου κόλλημα ήταν το swirling madness με τον φρενήρη ρυθμό του και το παρανοικό μπάσο αλλά τώρα πιά το βάζω και παίζει από την αρχή μέχρι το τέλος. εικόνισμα πάνω από το προσκεφάλι μου μαζί με δίσκους τύπου πρώτο Syris και Zions Abyss

αλλο ενα obscure διαμαντι του αμερικανικου power τo TALES... :D :D :D συνδυασμος μελωδιας,λυρισμου τεχνικης και δυναμης :) :) .....
Άβαταρ μέλους
poweras
Armed and Dangerous

Επιστροφή στην Albums

Συνδεδεμενα μελη

Μέλη σε αυτό το φόρουμ: Dawn και 2 επισκέπτες